12 LÉPÉS A SIKER FELÉ VEZETŐ ÚTON

(avagy ezt tanultam Brian Tracytól a célok megvalósításáról)

 

A következő néhány mondatban szeretném veled megosztani azt az élményt, amit  Brian Tracy  egyik előadása okozott számomra. Remélem, hogy lesz még részem hasonlóban és neked is azt kívánom, hogy élőben tudj tanulni a “mestertől”. Ennek az élménynek egy részét most fogadd el tőlem és okosodjunk együtt!

A következő írás egy sorozat harmadik része. Az előző két bejegyzésemet is olvashatod az oldalamon.

A sorozat a céljaid megvalósításában segít 12 lépésben, amelyekből most a 7-9 lépéseket olvashatod:

7.lépés:

Azonosítsuk az akadályokat:

Az akadályról tévedés azt hinni, hogy számunkra rossz. Az akadályok irányítanak bennünket az utunkon a célunk felé. Miután azonosítottuk az akadályainkat, már az egyszerűsiti a dolgunkat, ha le is írjuk őket azzal pedig már magabiztosabban is állunk neki, hogy elhárítsuk az utunkból. Nagyon fontos priorizálnz. Hogy miért? Azért kell tudni a fontossági sorrendet, mert tervszerűen kell az előttünk lévő akadályokat szétmorzsolni. Nem lehet elpazarolni az erőnket, energiánkat és pénzünket. Aztán meg amikor az igazi probléma jön szembe, ott elakadunk. A jó megoldás az a nagy akadályok elgörgetésével kezdődik. Példa: Egy régi ház felújítását sem a falak kifestésével kezdjük, hanem először egy statikussal kell megnézetni, hogy nem akar-e összedőlni egyáltalán.

8.lépés:

Állapítd meg, hogy milyen tudásra van szükséged.

A tudás alatt képességet, készséget, ismeretet és rutint is értek, nem csak lexikális tudást. A tudás megszerzésének több módja van. Megszerezheted te magad. Önképzéssel elsajátíthatod a szükséges ismereteket. A másik lehetőség, hogy megvásárolod mások tudását. Hozzáértő embereket alkalmazol. Ami a legfontosabb tudás a célod kapcsán, azt neked kell tudnod, azt nem bízhatod másra. Folyamatosan fogalmazz meg kérdéseket és azok megválaszolásával állapítsd meg, hogy mi az a tudás amire még szükséged van.

9.lépés:

Ki a kuncsaftod?

A célod eléréséhez kikre van szükséged? Emberekre, családra, barátokra, beosztottakra, csoportokra, szervezetekre. Ahhoz, hogy minél eredményesebb legyél a kuncsaftjaid kapcsán fogadd meg a következő  4 törvényt.

           1.Kompenzáció törvénye:

Másszóval a vetés-aratás törvénye. Ki mint vet, úgy arat. Mint, mit és mennyit. Ha másokkal jót teszel, akkor másoktól jót kapsz. Tedd fel a kérdést: Mit tehetek a családomért, vásárlóért munkatársamért?

           2. Szolgálat törvénye:

Pont annyit kapsz, amennyit nyújtasz. Ne várj többet, annál amennyit a mérleg serpenyőjébe raktál  másik oldalon.

           3. Viszonzás törvénye:

Ha adsz valamit, azért minden esetben kapsz is valamit. Ha ártasz azzal, amit adsz, akkor neked is ártani fognak. Ha segítsz, akkor neked is segíteni fognak.

           4. Túlkompenzálás törvénye:

Ez a törvény egy nagyon fontos kulcs a sikerhez. Mondhatjuk azt is, hogy ez egy szint ugrás alapfeltétele. Nyújts többet, mint ami az elvárt. Adjt többet a termékedből, mint amit ígértél, dolgozz többet, mint amennyit a főnököd elvár. Csinálj több fekvőtámaszt, mint az elvárt darabszám a szériádban.

Egy igazán nagy bajnok a következő szavakkal írja le ezt a törvényt nekünk: „Nem számolom a felüléseket, én csak akkor kezdem el számolni, amikor már fáj, amikor már nem bírom tovább, (…) mert ez az, ami igazán számít. Ez tesz téged bajnokká.” Muhammad Ali

 

Itt találhatod a következő tréningünk leírását.

Olvasd el figyelmesen!

Bátor életet kívánok!
Posta János tréner, coach, üzleti coach Debrecen

Legfrissebb bejegyzések

A BURNOUT megelőzése 12 lépésben

A BURNOUT megelőzése 12 lépésben

  A BURNOUT megelőzése 12 lépésben   Thomas M. H. Bergner,  Burnout, A kiégés megelőzése 12 lépésben címmel megjelent könyve alapján szeretném bemutatni számodra, hogy a kiégés kapcsán mit tehetsz. A lépések felsorolását követően, minden egyes lépést egy-egy...

A BURNOUT tüneteinek 4 csoportja

A BURNOUT tüneteinek 4 csoportja

    A burnout tüneteinek 4 csoportja   A burnout tüneteket 4 csoportra oszthatjuk. Ezek a következők: a kiégés érzelmi,  szociális, szellemi és a testi tünetei A burnout legjellemzőbb érzelmi tünetei a lelkesedés elvesztése, a sértődékenység, ingerlékenység,...

Elérhetőség

Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, 24 órán belül válaszolok az e-mailekre

Debrecen

+36 30 742 1432