12 LÉPÉS A SIKER FELÉ VEZETŐ ÚTON

(avagy ezt tanultam Brian Tracytól a célok megvalósításáról)

 

A következő néhány mondatban szeretném veled megosztani azt az élményt, amit  Brian Tracy  egyik előadása okozott számomra. Remélem, hogy lesz még részem hasonlóban és neked is azt kívánom, hogy élőben tudj tanulni a “mestertől”. Ennek az élménynek egy részét most fogadd el tőlem és okosodjunk együtt!

A következő írás egy sorozat első része. A sorozat a céljaid megvalósításában segít 12 lépésben, amelyek a következők:

 

 1. lépés: Égető vágy

 

 

Az égető vágy ahhoz szükséges, hogy az eléd kerülő akadályokon átjuss. A cél elérése sohasem a siker idején dől el, hanem akkor, amikor éppen kudarcot vallasz. A siker üzemanyagot kell, hogy biztosítson számodra a nehéz időkre. Minél égetőbb benned a vágy, annál könnyebben tudsz talpra állni és tovább menni az utadon. Az égető vágy a tiéd és nem másé. Nem lehet olyan célod, amit nem magadért teszel, hanem valamiféle megfelelési kényszerből. Az égető vágy mindig személyes. A másik ismérve, pedig, hogy őszinte. Tényleg akarod és fontos neked. Nem csak úgy valami divatnak hódolva teszed.

 

 1. lépés: Hit

 

Hinned kell abban, hogy megvalósítható a célod, vagyis hihető legyen az. A célod és a valóságod között ne legyen akkora a távolság, hogy a tudatod azt ne tudja befogadni. Akkora legyen, amivel a tudatod képes megbirkózni. Amit a tudat nem tud befogadni, azt akadályozza abban, hogy tovább jusson a tudatalattidba.

 

Az igazi nagy cél kitűzése előtt érdemes egy kisebb „próba célt” kitűznöd, amit sokkal könnyebben el tudsz érni. Egy kis célt követhet egy nagyobb, aztán egy még nagyobb.

 

A célod megvalósításának a valószínűsége legyen 50%. Ez a megfelelő arány, ahhoz, hogy hinni tudj benne és a legtöbbet tudd kihozni magadból. Ahhoz, hogy egy cél felszabadítsa a benned rejlő motivációs képességet mindenképpen hinned kell annak megvalósulásában.

 

 1. lépés: Írásbeli szerződéskötés magaddal

 

Az emberek 3%-a írja csak le a céljait. Tartozz ehhez a csoporthoz! Ha leírod a céljaidat, akkor azok már konkréttá válnak és nem csak egy zavaros ábrándozás lesz.  Az igazi elkötelezettség az, ha leírod!

Milyen legyen a célod, amit belefoglalsz a szerződésedbe? Legyen világos, pontos és részletgazdag.

 

Mennyi pénzt akarsz keresni? Mennyi időt akarsz felszabadítani? Mennyi ügyfelet akarsz szerezni? STB…

A leírás legyen színes és érzelemdós. Olyan szavakat használj, aminek nagy az érzelmi töltete számodra. Akkor fog a tudatalattid igazán segítségedre lenni, ha ezekkel az érzelmi töltettel bíró szavak becsalogatják oda az információt.

 

A további lépéseket is felsoroltam, de ezekről bővebben egy következő blog bejegyzés során írok neked bővebben.

 

 1. lépés: Miért akard a célt elérni?
 2. lépés: A jelenlegi helyzeted elemzése
 3. lépés: Rendelj a célod mellé határidőket
 4. lépés: A lehetséges felmerülő akadályaid azonosítása
 5. lépés: Állapítsd meg, hogy milyen tudásra van szükséged
 6. lépés: Ki a kuncsaftod?
 7. lépés: Készíts tervet és mindig tervezz újra
 8. lépés: Megjelenítés (Vizualizáció)
 9. lépés: Támogasd a tervedet

 

Az ÖNISMERET irányába első lépésként ajándékba küldök neked egy személyiség tesztet. Töltsd ki és küldöm számodra, hogy melyik típusba tartozol!

 
 

Bátor életet kívánok!
Posta János tréner, coach, üzleti coach Debrecen

Legfrissebb bejegyzések

A pénzügyi időgép

A pénzügyi időgép

A pénzügyi időgép Sok sci-fi foglalkozik az időutazással és mindenféle masinákat kitalálnak ezekben a művekben, de én tényleg megtaláltam az időgépet. Igaz, hogy ez az eszköz csak a bankokban működik és csak pénzügyi termékek által van hatással az életünkre, de attól...

A Kata-Coaching 5 kérdése

A Kata-Coaching 5 kérdése

   A Kata Coaching 5 kérdése A Kata-coaching 5 kérdése lehetővé teszi a coach számára a fejlesztendő folyamatok vagy tanítványok kapcsán a fontos területek feltárását, lehetőséget teremt a gyakorlásra a mentor és a tanítvány között napi mindennapi együttműködésben....

Önismeret és cégvezetés

Önismeret és cégvezetés

Önismeret és cégvezetés Miért fontos az önismeret a cégvezetéshez? A hétvégén egy orvos-konferencián voltam, ahol egy nagyon dinamikusan fejődő német cég táplálék kiegészítő termékcsaládja  – annál sokkal több, de most ezt nem részletezném -  és a hozzá kapcsolódó...

Elérhetőség

Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, 24 órán belül válaszolok az e-mailekre

Debrecen

+36 30 742 1432