A pénzügyi időgép

Sok sci-fi foglalkozik az időutazással és mindenféle masinákat kitalálnak ezekben a művekben, de én tényleg megtaláltam az időgépet. Igaz, hogy ez az eszköz csak a bankokban működik és csak pénzügyi termékek által van hatással az életünkre, de attól még időgép. Egy pénzügyi időgép.

Hogyan működik a pénzügyi időgép?

Lássuk. Mi emberek általában nem úgy élnek, hogy egyrészről van egy munkánk, amiből termelődik bizonyos pénzünk, másrészről pedig vannak terveink és annak a megvalósítása épp annyi pénzt igényel, mint amennyi termelődik. Ezért csalunk. Vagy így, vagy úgy.

Ha valakinek a tervéhez szükséges pénz sokkal több, mint amennyit a jelenben elő tud teremteni a munkájával, akkor e gépezeten megnyom egy gombot, amire az van írva, hogy hitel és már meg is valósíthatja a az álmát.

Ebben az esetben a jelenben feléli a jövőbeni lehetőségeit. Most költi el a meglévő pénzét és még azon felül valaki másnak a megtermelt pénzét is. Persze a kölcsön vett összeget majd vissza kell fizetni. Azért később dolgozik meg e hitelezett. Magyarul a jövőben olyan dologért fogja eladni a munkaerejét, amit már a múltban elköltött. Sőt mivel időben előrébb hozta a költekezését még plusz kamatokat is kell fizetnie. Ez így látható, hogy költséges működés. Kivéve azt az esetet, ha ebből a költségből olyat vásárolunk, ami több pénzt termel, mint amennyibe kerül.

Az időgép másik fokozata, amikor később akarjuk elkölteni a munkánkkal megtermelt pénzt, mint ahogy azt megkeressük. Ilyenkor amíg nincs rá szükségünk, addig kölcsönadjuk és mi kapunk érte plusz pénzt, amiért a jelenben lemondunk az elköltéséről. Ilyenkor a pénz árát nem mi fizetjük meg, hanem nekünk fizetik meg. Ha az infláció feletti ez az ár, akkor élvezhetjük a kamatos kamat jótékony hatásait és a pénzünk nem lineárisan, hanem exponenciálisan lesz képes növekedni.

 

Az ÖNISMERET irányába első lépésként ajándékba küldök neked egy személyiség tesztet.

Töltsd ki és küldöm számodra, hogy melyik típusba tartozol!

Posta János Tréner és Coach

BÁTOR ÉLETET!

Legfrissebb bejegyzések

A Kata-Coaching 5 kérdése

A Kata-Coaching 5 kérdése

   A Kata Coaching 5 kérdése A Kata-coaching 5 kérdése lehetővé teszi a coach számára a fejlesztendő folyamatok vagy tanítványok kapcsán a fontos területek feltárását, lehetőséget teremt a gyakorlásra a mentor és a tanítvány között napi mindennapi együttműködésben....

Önismeret és cégvezetés

Önismeret és cégvezetés

Önismeret és cégvezetés Miért fontos az önismeret a cégvezetéshez? A hétvégén egy orvos-konferencián voltam, ahol egy nagyon dinamikusan fejődő német cég táplálék kiegészítő termékcsaládja  – annál sokkal több, de most ezt nem részletezném -  és a hozzá kapcsolódó...

Brainstorming

Brainstorming

BRAINSTORMING   Brainstorming avagy az ötletroham: Az előző bejegyzésem kapcsán jött az ötlet, hogy írjak a brainsormingról, erről a hatékony munkamódszerről.  Az önismeret és cégvezetés címmel íródott  bejegyzésemben  megemlítettem egy idézetet, amit egy...