Cashflow négyszög.

Te hol helyezkedsz el a cashflow négyszögben? És hol szeretnéd látni magad a mátrixban?

„Az anyagi függetlenség eléréséhez vezető út nehéz, de ennél sokkal-sokkal nehezebb egy életet anyagi függésben leélni.”

Azt hiszem, hogy mindannyiunk nevében mondhatom azt, hogy anyagi biztonságot szeretnénk magunknak. Mit szólnál hozzá, ha mindez úgy valósulna meg, hogy nem kellene megfeszülve dolgozni folyamatosan. Sőt egy idő után abszolút nem is kellene dolgozni?

Ez jól hangzik, de lehetetlen. Vagy mégsem?

A cashflow négyszögnek van olyan része, ahol ez a  törvény és sajnos sok ember nem is tudja azt, hogy vannak más „cellái” is ennek a mátrixnak.

Az Alkalmazott részben és az Egyéni vállalkozó részben a mátrix bal oldalán bizony ez a helyzet. De nézzük meg, hogy ezek mit is jelentenek pontosan.

A cashflow négyszög első cellája:  alkalmazott

Az Alkalmazott egy cég alkalmazásában (állásban) van. Munkabért kap az elvégzett tevékenységért.  A szaktudását és az idejét adja el. Ha nem dolgozik, akkor nincs jövedelme. Biztonságban érzi magát és a munkáltatója jóindulatában bízik. Pedig inkább kiszolgáltatott a helyzete, mintsem biztonságos.

 A cashflow négyszög 2. cellája: egyénileg vállalkozó

Az egyéni vállalkozó itt, azt jelenti, hogy valaki egy olyan vállalkozást birtokol, amelynek a munkaerejét és a munkához szükséges időt ő maga biztosítja .  Ha nem dolgozik nincs bevétel. A munkáltatója  – mivel az saját maga – nem jelent kockázatot, mint munkáltató. Neki ezt a megbízói jelentik.

A cashflow négyszög 3. és 4. cellája: cégtilajdonos és a befektető

Bizonyára látod, hogy az áhított állapot a másik két „cellában” a négyszög jobb oldalán van.  Oda kellene valahogy átkerülni. Mit jelent ez az oldal? Itt már nem csak a saját „kincseink” beáldozásával teremtődik meg az a jövedelmünk. De a neve is más. Profit, haszon, osztalék. stb.

Egy kis ízelítő ebből az életből: Tengerpart, napsütés és mégis van miből élni. Jön az SMS. Nőtt a bankszámla egyenlegünk. Ez bizony a PASSZÍV JÖVEDELEM.

 

TÖLTSD KI A TESZTET ÉS ISMERD MEG MAGAD! AZTÁN VÁGJ BELE A VAGYONTEREMTÉSEDBE!

Bátor életet kívánok!
Posta János tréner, coach, üzleti coach Debrecen

 

Legfrissebb bejegyzések

Milyen a jó pénzügyi szakember?

Milyen a jó pénzügyi szakember?

Milyen a jó pénzügyi szakember? Mielőtt feltennénk a kérdést, hogy milyen a jó pénzügyi szakember egy kicsit foglalkozzunk azzal, hogy hozzunk megfelelő döntéseket. Az életterületeink, mind nagyon fontosak  a számunkra. Azok a döntéseink, amelyeket hozunk az egyes...

A 7 pénzügyi paradigma

A 7 pénzügyi paradigma

A 7 pénzügyi paradigma A 7 pénzügyi paradigma valamelyike mindannyiunkra jellemző. Ismerd meg Őket és ne hagyd, hogy hátráltassanak az életedben! Egy vicces történet a pénzügyi paradigmákról Az alábbi bejegyzésem ötlete onnan ered, hogy láttam egy vicces képet,...

Átkeretezés

Átkeretezés

Átkeretezés Az alábbiakban megosztok veled egy olyan történetet, amiből megértheted, hogy nekem mit is jelent az átkeretezés. Minden csak attól függ, hogy milyen a mi megközelítésünk. Ugyanaz a dolog lehet jó és lehet rossz. Egy kézen fogható példa a víz kapcsán...

Elérhetőség

Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, 24 órán belül válaszolok az e-mailekre

Debrecen

+36 30 742 1432