Cashlow négyszög.

Te hol helyezkedsz el a mátrixban? És hol szeretnéd látni magad?

„Az anyagi függetlenség eléréséhez vezető út nehéz, de ennél sokkal-sokkal nehezebb egy életet anyagi függésben leélni.”

Azt hiszem, hogy mindannyiunk nevében mondhatom azt, hogy anyagi biztonságot szeretnénk magunknak. Mit szólnál hozzá, ha mindez úgy valósulna meg, hogy nem kellene megfeszülve dolgozni folyamatosan. Sőt egy idő után abszolút nem is kellene dolgozni?

Ez jól hangzik, de lehetetlen. Vagy mégsem?

A cashflow négyszögnek van olyan része, ahol ez a  törvény és sajnos sok ember nem is tudja azt, hogy vannak más „cellái” is ennek a mátrixnak.

Az Alkalmazott részben és az Egyéni vállalkozó részben a mátrix bal oldalán bizony ez a helyzet. De nézzük meg, hogy ezek mit is jelentenek pontosan.

Az Alkalmazott egy cég alkalmazásában (állásban) van. Munkabért kap az elvégzett tevékenységért.  A szaktudását és az idejét adja el. Ha nem dolgozik, akkor nincs jövedelme. Biztonságban érzi magát és a munkáltatója jóindulatában bízik. Pedig inkább kiszolgáltatott a helyzete, mintsem biztonságos.

 

Az egyéni vállalkozó itt, azt jelenti, hogy valaki egy olyan vállalkozást birtokol, amelynek a munkaerejét és a munkához szükséges időt ő maga biztosítja .  Ha nem dolgozik nincs bevétel. A munkáltatója  – mivel az saját maga – nem jelent kockázatot, mint munkáltató. Neki ezt a megbízói jelentik.

Bizonyára látod, hogy az áhított állapot a másik két „cellában” a négyszög jobb oldalán van.  Oda kellene valahogy átkerülni. Mit jelent ez az oldal? Itt már nem csak a saját „kincseink” beáldozásával teremtődik meg az a jövedelmünk. De a neve is más. Profit, haszon, osztalék. stb.

Egy kis ízelítő ebből az életből: Tengerpart, napsütés és mégis van miből élni. Jön az SMS. Nőtt a bankszámla egyenlegünk. Ez bizony a PASSZÍV JÖVEDELEM.

 

TÖLTSD KI A TESZTET ÉS ISMERD MEG MAGAD! AZTÁN VÁGJ BELE A VAGYONTEREMTÉSEDBE!

Bátor életet kívánok!
Posta János tréner, coach, üzleti coach Debrecen

 

Legfrissebb bejegyzések

A háromlábú szék, avagy  a pénzügyi biztonságunk

A háromlábú szék, avagy a pénzügyi biztonságunk

Anyagi stabilitásunkat úgy kell elképzelni, mintha az  3 fő pillérre támaszkodna. Vagyis esetünkben 3 lábra. Csak akkor érezhetjük magunkat biztonságban, ha ez a három láb mind megvan. Egyébként borulunk. Lássuk szépen sorban azokat a lábakat: Megtakarítások, Befektetések, Biztosítások.

Mennyi pénz kell a nyugodt élethez?

Mennyi pénz kell a nyugodt élethez?

Mennyi pénz kell a nyugodt élethez?           Bizonyára szeretnél nyugodtan élni és nem rettegni attól, hogy a dolgok folyásában valamiféle változás áll be, ami romba dönti az életed addigi menetét. Sok ilyen veszélyforrás van. Háború, katasztrófa,...

Andrew Carnegie és Napóleon Hill

Andrew Carnegie és Napóleon Hill

Ki volt Andrew Carnegie (1835-1919)?
     Carnegie Az USA leggazdagabb emberének számított a korban amikor élt. De a semmiből teremtett birodalom mögött sok érdekes és tanulságos történet áll, amiről szeretnék nektek néhány gondolatébresztő sort írni.
    

Elérhetőség

Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, 24 órán belül válaszolok az e-mailekre

Debrecen

+36 30 742 1432