Cashflow négyszög.

Te hol helyezkedsz el a cashflow négyszögben? És hol szeretnéd látni magad a mátrixban?

„Az anyagi függetlenség eléréséhez vezető út nehéz, de ennél sokkal-sokkal nehezebb egy életet anyagi függésben leélni.”

Azt hiszem, hogy mindannyiunk nevében mondhatom azt, hogy anyagi biztonságot szeretnénk magunknak. Mit szólnál hozzá, ha mindez úgy valósulna meg, hogy nem kellene megfeszülve dolgozni folyamatosan. Sőt egy idő után abszolút nem is kellene dolgozni?

Ez jól hangzik, de lehetetlen. Vagy mégsem?

A cashflow négyszögnek van olyan része, ahol ez a  törvény és sajnos sok ember nem is tudja azt, hogy vannak más „cellái” is ennek a mátrixnak.

Az Alkalmazott részben és az Egyéni vállalkozó részben a mátrix bal oldalán bizony ez a helyzet. De nézzük meg, hogy ezek mit is jelentenek pontosan.

A cashflow négyszög első cellája:  alkalmazott

Az Alkalmazott egy cég alkalmazásában (állásban) van. Munkabért kap az elvégzett tevékenységért.  A szaktudását és az idejét adja el. Ha nem dolgozik, akkor nincs jövedelme. Biztonságban érzi magát és a munkáltatója jóindulatában bízik. Pedig inkább kiszolgáltatott a helyzete, mintsem biztonságos.

 A cashflow négyszög 2. cellája: egyénileg vállalkozó

Az egyéni vállalkozó itt, azt jelenti, hogy valaki egy olyan vállalkozást birtokol, amelynek a munkaerejét és a munkához szükséges időt ő maga biztosítja .  Ha nem dolgozik nincs bevétel. A munkáltatója  – mivel az saját maga – nem jelent kockázatot, mint munkáltató. Neki ezt a megbízói jelentik.

A cashflow négyszög 3. és 4. cellája: cégtilajdonos és a befektető

Bizonyára látod, hogy az áhított állapot a másik két „cellában” a négyszög jobb oldalán van.  Oda kellene valahogy átkerülni. Mit jelent ez az oldal? Itt már nem csak a saját „kincseink” beáldozásával teremtődik meg az a jövedelmünk. De a neve is más. Profit, haszon, osztalék. stb.

Egy kis ízelítő ebből az életből: Tengerpart, napsütés és mégis van miből élni. Jön az SMS. Nőtt a bankszámla egyenlegünk. Ez bizony a PASSZÍV JÖVEDELEM.

 

TÖLTSD KI A TESZTET ÉS ISMERD MEG MAGAD! AZTÁN VÁGJ BELE A VAGYONTEREMTÉSEDBE!

Bátor életet kívánok!
Posta János tréner, coach, üzleti coach Debrecen

 

Legfrissebb bejegyzések

A pénzügyi időgép

A pénzügyi időgép

A pénzügyi időgép Sok sci-fi foglalkozik az időutazással és mindenféle masinákat kitalálnak ezekben a művekben, hogy bebarangolják a történelem izgalmasnak vélt korszakait, de ezek csak fikciók és érdekes olvasmányok az unalmas hétköznapokból kiszakadni vágyók...

A Kata-Coaching 5 kérdése

A Kata-Coaching 5 kérdése

   A Kata Coaching 5 kérdése A Kata-coaching 5 kérdése lehetővé teszi a coach számára a fejlesztendő folyamatok vagy tanítványok kapcsán a fontos területek feltárását, lehetőséget teremt a gyakorlásra a mentor és a tanítvány között napi mindennapi együttműködésben....

Önismeret és cégvezetés

Önismeret és cégvezetés

Önismeret és cégvezetés Miért fontos az önismeret a cégvezetéshez? A hétvégén egy orvos-konferencián voltam, ahol egy nagyon dinamikusan fejődő német cég táplálék kiegészítő termékcsaládja  – annál sokkal több, de most ezt nem részletezném -  és a hozzá kapcsolódó...

Elérhetőség

Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, 24 órán belül válaszolok az e-mailekre

Debrecen

+36 30 742 1432