Pénz-paradigmák tréning

Kedvcsináló a tréninghez

 A soron következő tréningünk a pénzről szól. Illetve helyesbítenék az emberekről. Rólad és persze rólam is. A paradigmák bennünk élnek és nem a pénzben. Ez egy viszony, egy hozzáállás. A mi hozzáállásunk. És ennek milyensége sok mindentől függ. A legmélyebbre azok tudnak gondolatmagokat vetni az agyunkba és a lelkünkbe, akik a legnagyobb hatással vannak ránk. E magoknak a legjobb tápanyaga az érzelmek.  A szüleink gyermekkorunk során a formálható személyiségünket sokszor alakítják legjobb tudásuk szerint úgy, hogy a saját félelmeikkel és téves tudásukkal  életre szóló fékeket építenek belénk a meggazdagodás felé vezető utunkon. Generációkon átívelő hiedelmek akadályozhatják meg azt, hogy kiteljesedjünk.

Az otthonról hozott útravalón kívül még az iskola is „segít” gyűjteni néhány paradigmát, hisz megtanulhatjuk, hogy milyen módon lehetünk „hű alattvalói a birodalomnak” – ahogy azt Mária Terézia meghatározta, mint az oktatás fő célja. Manapság is jó multi „alkatrészeket” gyárt az oktatás és nem célja gondolkodó-önérvényesítő koponyák kinevelése.

A harmadik formáló erő a média. Itt, hogy nehogy mást gondolj az üzenetet annyiszor ismétlik, hogy nehogy eltévelyedj. Vedd meg! Hidd el! Félj! Neked ennyi a dolgod.

Az előzőek után már egy kész állampolgár vagy. Megkaptad, szeretetből, érdekből, kezelhetőség miatt azokat a paradigmákat- köztük sok-sok pénzparadigmát – amik úgy kitöltik a gondolataidra szánt helyet átfűtve érzések sokféleségeivel, hogy már nincs is hely másnak és nincs is kapacitás a gondolkodásmód más változatának.

A tréningen mi segítünk ezeket a paradigmákat felszínre hozni, elgondolkozni rajta, hogy kellenek-e ezek neked és gyökerestől kiirtani, hogy ha azt kell.

 

Posta János tréner, coach, üzleti coach Debrecen
Bátor életet kívánok!
Posta János tréner, coach, üzleti coach Debrecen

Legfrissebb bejegyzések

A háromlábú szék, avagy  a pénzügyi biztonságunk

A háromlábú szék, avagy a pénzügyi biztonságunk

Anyagi stabilitásunkat úgy kell elképzelni, mintha az  3 fő pillérre támaszkodna. Vagyis esetünkben 3 lábra. Csak akkor érezhetjük magunkat biztonságban, ha ez a három láb mind megvan. Egyébként borulunk. Lássuk szépen sorban azokat a lábakat: Megtakarítások, Befektetések, Biztosítások.

Mennyi pénz kell a nyugodt élethez?

Mennyi pénz kell a nyugodt élethez?

Mennyi pénz kell a nyugodt élethez?           Bizonyára szeretnél nyugodtan élni és nem rettegni attól, hogy a dolgok folyásában valamiféle változás áll be, ami romba dönti az életed addigi menetét. Sok ilyen veszélyforrás van. Háború, katasztrófa,...

Andrew Carnegie és Napóleon Hill

Andrew Carnegie és Napóleon Hill

Ki volt Andrew Carnegie (1835-1919)?
     Carnegie Az USA leggazdagabb emberének számított a korban amikor élt. De a semmiből teremtett birodalom mögött sok érdekes és tanulságos történet áll, amiről szeretnék nektek néhány gondolatébresztő sort írni.
    

Elérhetőség

Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, 24 órán belül válaszolok az e-mailekre

Debrecen

+36 30 742 1432