Pénz-paradigmák tréning

Kedvcsináló a tréninghez

 A soron következő tréningünk a pénzről szól. Illetve helyesbítenék az emberekről. Rólad és persze rólam is. A paradigmák bennünk élnek és nem a pénzben. Ez egy viszony, egy hozzáállás. A mi hozzáállásunk. És ennek milyensége sok mindentől függ. A legmélyebbre azok tudnak gondolatmagokat vetni az agyunkba és a lelkünkbe, akik a legnagyobb hatással vannak ránk. E magoknak a legjobb tápanyaga az érzelmek.  A szüleink gyermekkorunk során a formálható személyiségünket sokszor alakítják legjobb tudásuk szerint úgy, hogy a saját félelmeikkel és téves tudásukkal  életre szóló fékeket építenek belénk a meggazdagodás felé vezető utunkon. Generációkon átívelő hiedelmek akadályozhatják meg azt, hogy kiteljesedjünk.

Az otthonról hozott útravalón kívül még az iskola is „segít” gyűjteni néhány paradigmát, hisz megtanulhatjuk, hogy milyen módon lehetünk „hű alattvalói a birodalomnak” – ahogy azt Mária Terézia meghatározta, mint az oktatás fő célja. Manapság is jó multi „alkatrészeket” gyárt az oktatás és nem célja gondolkodó-önérvényesítő koponyák kinevelése.

A harmadik formáló erő a média. Itt, hogy nehogy mást gondolj az üzenetet annyiszor ismétlik, hogy nehogy eltévelyedj. Vedd meg! Hidd el! Félj! Neked ennyi a dolgod.

Az előzőek után már egy kész állampolgár vagy. Megkaptad, szeretetből, érdekből, kezelhetőség miatt azokat a paradigmákat- köztük sok-sok pénzparadigmát – amik úgy kitöltik a gondolataidra szánt helyet átfűtve érzések sokféleségeivel, hogy már nincs is hely másnak és nincs is kapacitás a gondolkodásmód más változatának.

A tréningen mi segítünk ezeket a paradigmákat felszínre hozni, elgondolkozni rajta, hogy kellenek-e ezek neked és gyökerestől kiirtani, hogy ha azt kell.

 

Posta János tréner, coach, üzleti coach Debrecen
Bátor életet kívánok!
Posta János tréner, coach, üzleti coach Debrecen

Legfrissebb bejegyzések

A pénzügyi időgép

A pénzügyi időgép

A pénzügyi időgép Sok sci-fi foglalkozik az időutazással és mindenféle masinákat kitalálnak ezekben a művekben, hogy bebarangolják a történelem izgalmasnak vélt korszakait, de ezek csak fikciók és érdekes olvasmányok az unalmas hétköznapokból kiszakadni vágyók...

A Kata-Coaching 5 kérdése

A Kata-Coaching 5 kérdése

   A Kata Coaching 5 kérdése A Kata-coaching 5 kérdése lehetővé teszi a coach számára a fejlesztendő folyamatok vagy tanítványok kapcsán a fontos területek feltárását, lehetőséget teremt a gyakorlásra a mentor és a tanítvány között napi mindennapi együttműködésben....

Önismeret és cégvezetés

Önismeret és cégvezetés

Önismeret és cégvezetés Miért fontos az önismeret a cégvezetéshez? A hétvégén egy orvos-konferencián voltam, ahol egy nagyon dinamikusan fejődő német cég táplálék kiegészítő termékcsaládja  – annál sokkal több, de most ezt nem részletezném -  és a hozzá kapcsolódó...

Elérhetőség

Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, 24 órán belül válaszolok az e-mailekre

Debrecen

+36 30 742 1432