Pénz-paradigmák tréning

Kedvcsináló a tréninghez

 A soron következő tréningünk a pénzről szól. Illetve helyesbítenék az emberekről. Rólad és persze rólam is. A paradigmák bennünk élnek és nem a pénzben. Ez egy viszony, egy hozzáállás. A mi hozzáállásunk. És ennek milyensége sok mindentől függ. A legmélyebbre azok tudnak gondolatmagokat vetni az agyunkba és a lelkünkbe, akik a legnagyobb hatással vannak ránk. E magoknak a legjobb tápanyaga az érzelmek.  A szüleink gyermekkorunk során a formálható személyiségünket sokszor alakítják legjobb tudásuk szerint úgy, hogy a saját félelmeikkel és téves tudásukkal  életre szóló fékeket építenek belénk a meggazdagodás felé vezető utunkon. Generációkon átívelő hiedelmek akadályozhatják meg azt, hogy kiteljesedjünk.

Az otthonról hozott útravalón kívül még az iskola is „segít” gyűjteni néhány paradigmát, hisz megtanulhatjuk, hogy milyen módon lehetünk „hű alattvalói a birodalomnak” – ahogy azt Mária Terézia meghatározta, mint az oktatás fő célja. Manapság is jó multi „alkatrészeket” gyárt az oktatás és nem célja gondolkodó-önérvényesítő koponyák kinevelése.

A harmadik formáló erő a média. Itt, hogy nehogy mást gondolj az üzenetet annyiszor ismétlik, hogy nehogy eltévelyedj. Vedd meg! Hidd el! Félj! Neked ennyi a dolgod.

Az előzőek után már egy kész állampolgár vagy. Megkaptad, szeretetből, érdekből, kezelhetőség miatt azokat a paradigmákat- köztük sok-sok pénzparadigmát – amik úgy kitöltik a gondolataidra szánt helyet átfűtve érzések sokféleségeivel, hogy már nincs is hely másnak és nincs is kapacitás a gondolkodásmód más változatának.

A tréningen mi segítünk ezeket a paradigmákat felszínre hozni, elgondolkozni rajta, hogy kellenek-e ezek neked és gyökerestől kiirtani, hogy ha azt kell.

 

Posta János tréner, coach, üzleti coach Debrecen
Bátor életet kívánok!
Posta János tréner, coach, üzleti coach Debrecen

Legfrissebb bejegyzések

A BURNOUT megelőzése 12 lépésben

A BURNOUT megelőzése 12 lépésben

  A BURNOUT megelőzése 12 lépésben   Thomas M. H. Bergner,  Burnout, A kiégés megelőzése 12 lépésben címmel megjelent könyve alapján szeretném bemutatni számodra, hogy a kiégés kapcsán mit tehetsz. A lépések felsorolását követően, minden egyes lépést egy-egy...

A BURNOUT tüneteinek 4 csoportja

A BURNOUT tüneteinek 4 csoportja

    A burnout tüneteinek 4 csoportja   A burnout tüneteket 4 csoportra oszthatjuk. Ezek a következők: a kiégés érzelmi,  szociális, szellemi és a testi tünetei A burnout legjellemzőbb érzelmi tünetei a lelkesedés elvesztése, a sértődékenység, ingerlékenység,...

Elérhetőség

Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, 24 órán belül válaszolok az e-mailekre

Debrecen

+36 30 742 1432