A BURNOUT megelőzése 12 lépésben

 

Thomas M. H. Bergner,  Burnout, A kiégés megelőzése 12 lépésben címmel megjelent könyve alapján szeretném bemutatni számodra, hogy a kiégés kapcsán mit tehetsz. A lépések felsorolását követően, minden egyes lépést egy-egy blogbejegyzésben ki fogok bontani részletesen, ezért ez a bejegyzés egy bevezetése ezeknek az írásoknak.

 

 A burnout 12 lépése a következő:

1.  A valóság elfogadása

2. Erőforrás gyűjtés

3. Az önmegértés

4. Az időtől való függetlenség

5. Az önbizonyosság

6. A tartós elégedettség

7. A stressztolerancia

8. Kettős kompetencia

9. Helyzettolerancia

10. A szerepbiztonság

11. Célfelismerés

12. Célmegközelítés

E  felsorolás nyilván nem sokat mondd el számodra a megelőzésről, de fontosnak tartottam, hogy ne csak külön-külön hallj a 12 lépésről, hanem egyben is lásd! Azonban, aki már nem a kiégés megelőző állapotában van, hanem a burnout állapotában, ott minden esetre érdemes szakember segítségét kérni!

Remélem, hogy segítségedre voltam! Ajánlom figyelmedbe a kiégés kapcsán írt többi bejegyzésemet is, amit a postajanos.hu oldalon találsz.

 

 

Az ÖNISMERET irányába első lépésként ajándékba küldök neked egy személyiség tesztet.

Töltsd ki és küldöm számodra, hogy melyik típusba tartozol!

Posta János Tréner és Coach

BÁTOR ÉLETET!

Legfrissebb bejegyzések

A BURNOUT tüneteinek 4 csoportja

A BURNOUT tüneteinek 4 csoportja

    A burnout tüneteinek 4 csoportja   A burnout tüneteket 4 csoportra oszthatjuk. Ezek a következők: a kiégés érzelmi,  szociális, szellemi és a testi tünetei A burnout legjellemzőbb érzelmi tünetei a lelkesedés elvesztése, a sértődékenység, ingerlékenység,...

A burnout 3 fázisa

A burnout 3 fázisa

  Burnout fázisai A burnoutnak három három fázisa van. A következőkben  ezeknek a szakaszoknak a jellemzőit ismerheted meg. Agresszió és aktivitás: Ebben a fázisban a kulcsszó a harag és annak velejárója az agresszió. Legtöbbször az érintettnek fogalma sincs, hogy...