Mit segített nekem a pénzügyi tudatosság?

 

Ha nagyon őszinte akarok lenni magamhoz és hozzád, akkor azt kell  mondjam, hogy egy teljesen átlagos ember vagyok és az eddigi életutam is az.

Nagyon sokszor olvasom híres és sikeres emberekről, hogy milyen mély gödörben voltak és onnan milyen magasra emelkedtek.  Úgy tűnik, óriási erő van a mélység megtapasztalásában. Nekem ilyen nem volt, vagy túl bamba – inkább optimista – vagyok ahhoz, hogy észre vegyem a saját életem tragédiáit.

Egy szó mint száz, amit leírok az működik mindenféle görög drámába illő fordulatok nélkül is. Amikor elkezdtem önfejlesztéssel és ezen belül pénzügyi tudatossággal foglalkozni, lépésről lépésre rátaláltam a saját magam által elkövetett baklövésekre.

Nem véletlenül írja a szakirodalom, azt amit. Nagyon egyformán gondolkozunk. Az a különbség ember és ember között, hogy ki mire jön rá a tapasztalatai és a téma tanulmányozása közben. A legnagyobb része embertársainknak semmire. Nem tanul a hibákból az önfejlesztést pedig elutasítja.

Trénerek, szakértők az önfejlesztés területén

Nagy érzelmi hullámokat tud korbácsolni egyik-másik a témával foglalkozó tréner. Akiből ezek a szakértők olyan reakciókat váltanak ki, mint a düh és  a harag, na annak biztos, hogy dolga van a elmondottakkal. Döntsd el, hogy nálad ez így van-e!

Az önfejlesztésnek köszönhetően a régi mintázataimat sorra felül tudtam bírálni. A pénzügyi működésemben nagyon sokat segített az önismeretem megerősítése. Tudom ki vagyok és hogyan reagálok dolgokra. A tanulmányaim során kapott eszközökről pedig el tudom dönteni, hogy nálam hogy működtethetők, vagy miben kell változnom, hogy kompatibilisek legyünk egymással.

 

A válasz a címben feltett kérdésre – Mit segített nekem a pénzügyi tudatosság? – pedig a következő:

Bennem erős a biztonság iránti vágy

Nyugalmat adott. Bennem erős a biztonság iránti vágy. Nehezen tudok hazáridőr módjára hozzáállni a világhoz. Kockázatkerülő embernek tartom magam. A számomra megfelelő pénzügyi biztonság hiányában éltem az életem jelentős részét, úgy mint a legtöbb embertársam. Engem ez nagyon zavart, ami melegágya a stressznek és mindennek amit a folyamatos stressz okoz. Részletezés nélkül csak annyit, hogy a gyomorsav problémáim nem a gyógyszerektől múltak el.
Úgy gondolom, hogy annak az embernek lesz az elképzelt jövője és a tényleges jövője hasonlóbb egymáshoz, aki már a jelenben is tudatosan építi azt.

Pató Pál Úr példáján okulva „Ej ráérünk arra még” ne Ő legyen a példaképünk a pénzügyi tudatosság terén!

A cikkhez felhasznál kép: Szponzorált képek iStock – LIMITED DEAL: 20% off with PIXABAY20 coupon

Hasonló témájú bejegyzéseim:

https://postajanos.hu/tudtad-hogy-a-tudattalan/

https://postajanos.hu/robotpilota-uzemmod/

Az ÖNISMERET irányába első lépésként ajándékba küldök neked egy személyiség tesztet.

Töltsd ki és küldöm számodra, hogy melyik típusba tartozol!

Posta János Tréner és Coach

BÁTOR ÉLETET!

Legfrissebb bejegyzések

Milyen a jó pénzügyi szakember?

Milyen a jó pénzügyi szakember?

Milyen a jó pénzügyi szakember? Mielőtt feltennénk a kérdést, hogy milyen a jó pénzügyi szakember egy kicsit foglalkozzunk azzal, hogy hozzunk megfelelő döntéseket. Az életterületeink, mind nagyon fontosak  a számunkra. Azok a döntéseink, amelyeket hozunk az egyes...

A 7 pénzügyi paradigma

A 7 pénzügyi paradigma

A 7 pénzügyi paradigma A 7 pénzügyi paradigma valamelyike mindannyiunkra jellemző. Ismerd meg Őket és ne hagyd, hogy hátráltassanak az életedben! Egy vicces történet a pénzügyi paradigmákról Az alábbi bejegyzésem ötlete onnan ered, hogy láttam egy vicces képet,...

Átkeretezés

Átkeretezés

Átkeretezés Az alábbiakban megosztok veled egy olyan történetet, amiből megértheted, hogy nekem mit is jelent az átkeretezés. Minden csak attól függ, hogy milyen a mi megközelítésünk. Ugyanaz a dolog lehet jó és lehet rossz. Egy kézen fogható példa a víz kapcsán...