Mit segített nekem a pénzügyi tudatosság?

 

Ha nagyon őszinte akarok lenni magamhoz és hozzád, akkor azt kell  mondjam, hogy egy teljesen átlagos ember vagyok és az eddigi életutam is az.

Nagyon sokszor olvasom híres és sikeres emberekről, hogy milyen mély gödörben voltak és onnan milyen magasra emelkedtek.  Úgy tűnik, óriási erő van a mélység megtapasztalásában. Nekem ilyen nem volt, vagy túl bamba – inkább optimista – vagyok ahhoz, hogy észre vegyem a saját életem tragédiáit.

Egy szó mint száz, amit leírok az működik mindenféle görög drámába illő fordulatok nélkül is. Amikor elkezdtem önfejlesztéssel és ezen belül pénzügyi tudatossággal foglalkozni, lépésről lépésre rátaláltam a saját magam által elkövetett baklövésekre.

Nem véletlenül írja a szakirodalom, azt amit. Nagyon egyformán gondolkozunk. Az a különbség ember és ember között, hogy ki mire jön rá a tapasztalatai és a téma tanulmányozása közben. A legnagyobb része embertársainknak semmire. Nem tanul a hibákból az önfejlesztést pedig elutasítja.

Trénerek, szakértők az önfejlesztés területén

Nagy érzelmi hullámokat tud korbácsolni egyik-másik a témával foglalkozó tréner. Akiből ezek a szakértők olyan reakciókat váltanak ki, mint a düh és  a harag, na annak biztos, hogy dolga van a elmondottakkal. Döntsd el, hogy nálad ez így van-e!

Az önfejlesztésnek köszönhetően a régi mintázataimat sorra felül tudtam bírálni. A pénzügyi működésemben nagyon sokat segített az önismeretem megerősítése. Tudom ki vagyok és hogyan reagálok dolgokra. A tanulmányaim során kapott eszközökről pedig el tudom dönteni, hogy nálam hogy működtethetők, vagy miben kell változnom, hogy kompatibilisek legyünk egymással.

 

A válasz a címben feltett kérdésre – Mit segített nekem a pénzügyi tudatosság? – pedig a következő:

Bennem erős a biztonság iránti vágy

Nyugalmat adott. Bennem erős a biztonság iránti vágy. Nehezen tudok hazáridőr módjára hozzáállni a világhoz. Kockázatkerülő embernek tartom magam. A számomra megfelelő pénzügyi biztonság hiányában éltem az életem jelentős részét, úgy mint a legtöbb embertársam. Engem ez nagyon zavart, ami melegágya a stressznek és mindennek amit a folyamatos stressz okoz. Részletezés nélkül csak annyit, hogy a gyomorsav problémáim nem a gyógyszerektől múltak el.
Úgy gondolom, hogy annak az embernek lesz az elképzelt jövője és a tényleges jövője hasonlóbb egymáshoz, aki már a jelenben is tudatosan építi azt.

Pató Pál Úr példáján okulva „Ej ráérünk arra még” ne Ő legyen a példaképünk a pénzügyi tudatosság terén!

A cikkhez felhasznál kép: Szponzorált képek iStock – LIMITED DEAL: 20% off with PIXABAY20 coupon

Hasonló témájú bejegyzéseim:

https://postajanos.hu/tudtad-hogy-a-tudattalan/

https://postajanos.hu/robotpilota-uzemmod/

Az ÖNISMERET irányába első lépésként ajándékba küldök neked egy személyiség tesztet.

Töltsd ki és küldöm számodra, hogy melyik típusba tartozol!

Posta János Tréner és Coach

BÁTOR ÉLETET!

Legfrissebb bejegyzések

Tanult tehetetlenség. Nem kötelező!

Tanult tehetetlenség. Nem kötelező!

Tanult tehetetlenség Életünk során gyakran passzívvá válunk olyan szituációkban is, amikor lehetőségünk lenne befolyásolni az adott helyzetet. Az eseményekre adott válaszunk tehát nem csak az üss vagy fuss (védekezz vagy menekülj) válasz reakció lehet, hanem van egy...

Idő és pénz

Idő és pénz

AZ IDŐ ÉS A PÉNZ      A hétvégén  érdekes dolog történt velem. A  fogaskerekekhez hasonlóan álltak össze egymástól függetlennek gondolt események. Ahogy azt a címből már sejtheted, az idő és pénz fontos szereplői az eseményeket.   Tréningek és képzések. Téma: idő...

Számvetés és újra tervezés 20-21

Számvetés és újra tervezés 20-21

Számvetés és újra tervezés avagy a célok fontossága   Lassan ismét itt van az év vége. Ilyenkor fontos dolog a számvetés és újratervezés. Fókuszba kerül a célok fontosságai. Sokszor számba vesszük, hogy mi is történt az elmúlt 12 hónapban. Eszünkbe jut, hogy január...